TV3 vil ha 3 for seg selv

MTG går til frontalangrep mot en svensk teleoperatør. Krangelen gjelder retten til å bruke varemerket 3

MTG går til frontalangrep mot en svensk teleoperatør. Krangelen gjelder retten til å bruke varemerket 3

Det børsnoterte mediekonsernet TV3 saksøker Wallenberg-selskapet Hi3G, et selskap som satser på tredje generasjons mobiltelefoni.

Hi3G har begynt å kalle selskapet sitt for "3", noe som går igjen i markedsføring og profilbygging. Logoen er kun et 3-tall, og domenet som selskapet benytter er www.tre.se

Dette liker MTG dårlig. Selskapet skal, ifølge Dagens Industri, ha investert tre milliarder svenske kroner i varemerket 3 og krever en bot på 300 millioner kroner for innarbeidelsen og faren for forveksling.

Hi3G kjører i disse dager en stor reklamekampanje for sine mobiltjenester under varemerket 3.

- Jeg kan bare si at vi ser veldig alvorlig på at Hi3G benytter vårt varemerke 3. Uten tvil skader det her TV3, og vi kommer til å kreve et betydelig beløp i erstatning, sier MTG-sjef Hans-Holger Albrecht til Dagens Industri.

Ifølge avisen kommer erstatningskravet på toppen av boten på 300 millioner kroner i en stevning som skal være sendt Stockholms tingsrätt.

Hi3G skal ha avvist alle krav om å bytte navn og vil i det hele tatt ikke diskutere problemstillingen, skriver den svenske avisen.

Til toppen