TV4 blir digital

Nå kommer også de kommersielle kanalene på den digitale banen. TV4 er første kommersielle kanal som har startet med digitale sendinger og i avtalen med distributøren Teracom heter det at kanalen ikke skal begynne å betale før 100.000 husstander kan ta inn digitale signaler.

TV-kanalen TV4 startet 1. september med sine digitale sendinger. En avtale med distributøren Teracom sikret TV4 gode villkår: kanalen skal ikke betale noe til distributøren før de digitale sendingene kan mottas av minst 100.000 husholdninger, skriver TV4 i en pressmelding.

- TV4 skal begynne å betale neste høst, det er da vi regner med at 100.000 husstander kan ta inn de digitale signalene. De skal uansett begynne å betale neste høst, sier Katarina Forsberg, informasjonsmedarbeider i Teracom. Hun vet ikke datoen TV4 skal begynne å betale.

Grunnen til at Teracom på denne måten sier fra seg inntekter, er at de prøver å hjelpe i gang utviklingen på det digitale TV-markedet.

- Det har vært problem med å få i gang sendingene blant de svenske programselskap som har fått sendingstillatelse i det digitale marknettet. I siste instans er det TV-seerne vil bli lidende. Fram til i dag er det den vanlige konsumenten som må betale 5.000 kroner for en digital-TV-boks, men de har ingenting å se på. Allmennkringkastingskanalene sender digitalt, men det er bra å få med de kommersielle aktørene også, sier Forsberg.

- Har dere inngått avtaler med andre kanaler i dag?

- Nei, ikke i dag, men vi er i forhandlinger med de kanaler som har fått sendingstillatelse. Nå gjenstår TV3, Kanal 5, KunnskapsTV - som kommer i løpet av høsten, og Cell, sier Forsberg.

Akkurat hvor mye TV4 skal betale for den digitale distribusjonen, vil ikke Teracom ut med.

- Jeg vet hvor mye TV4 skal betale, men det er ingenting vi går ut til pressen med. Alle vi har inngått avtale med har fått mulighet til å velge mellom noen ulike modeller, for eksempel fast tilknytning eller fast og mobil, og ulik bindingstid, sier Göran Pettersson, bransjeansvarlig for TV hos Teracom.

Teracom har per i dag ikke inngått noen avtaler som strekker seg utover år 2002, som er den periode aktørene har fått digitale konsesjoner.

Til toppen