RESULTATERFINANS

Tvang gjennom prishopp

IT-investor sørget for at Visma må betale mer for aksjene i Mamut.

5. juli 2011 - 09:28

Visma la i midten av juni inn bud på samtlige aksjer i IT-selskapet Mamut, med Eilert Hanoa i spissen. Budet var på 11,5 kroner per aksje, noe som priset selskapet til rett over 749 millioner kroner.

Men som digi.no har meldt tidligere var ikke alle fornøyd med budet.

IT-investor Ole Petter Ludvig Lorentzen kjøpte seg opp til over 20 prosent av aksjene og signaliserte at han ville eie selskapet sammen med Visma, eller bli tilbudt en høyere pris. Mandag gav Visma etter.

Nå får alle aksjonærene i selskapet tilbud om å selge til 12 kroner aksjen, noe som er 33 millioner kroner mer enn det opprinnelige budet. Lorentzen alene kan dermed kassere inn 264 millioner kroner på salget, og kan notere seg en hyggelig gevinst.

Alle som har akseptert det første budet fra Visma på 11,5 kroner per aksje vil nå få 12 kroner per aksje. 96,3 prosent av aksjonærene har akseptert, melder selskapet i en børsmelding. Dermed har Visma lykkes med oppkjøpet.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.