BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tviholder på tele-tall

Tele Danmark vil ikke lenger oppgi tall som den danske telestyrelsen skal bruke i sin teleårbok som beskriver det danske telemarkedet. Selskapet ser mer og mer på de danske myndighetene som fiender og holder for seg selv alt som konkurrentene kan bruke.

Frode Eriksen
17. juli 1998 - 15:09

Og tall som beskriver det danske telemarkedet er nettopp det Tele Danmark mener konkurrentene får større glede av enn selskapet selv, som er den dominerende teleoperatøren i Danmark, seks måneder etter at den danske staten solgte seg ut av selskapet.

Tele Danmark har satt advokatene sine i sving for å lukke selskapsstrukturen mest mulig og avviser myndighetenes krav om opplysninger, skriver Berlingske Tidende.

Selskapet vil ikke gi opplysninger om priser, antall telefonlinjer og lignende til telestyrelsens teleårbok, som går ut over det selskapet allerede opplyser om i børsmeldinger eller hel og halvårlige regnskapsanalyser.

Tele Danmarks sjefsjurist Gitte Forsberg, skriver til telestyrelsen at selskapet ikke gir seg frivillig.

Telestyrelsens årbok utgis etter pålegg i loven, men heller ikke dette imponerer Tele Danmark, som skriver at selv om Telestyrelsen pålegges å utgi boken, så pålegges ikke teleoperatørene å gi opplysninger til bruk i utgivelsen.

Berlingske Tidende ønsket seg en kommentar til saken fra Tele Danmark, men selskapets informasjonsavdeling fant ingen som kunne gjøre det, for den eneste som kunne si noe om saken kom ikke tilbake fra ferie før om to uker!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.