BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tvil sådd om Telivetti

Analytikere sår tvil om France Telecom vil kjøpe seg inn i det kontroversielle Olivetti nå - kun måneder før France Telecom skal privatiseres.

Jens Kanden
25. sep. 1996 - 15:00

Analytikere sår tvil om en bred allianse mellom France Telecom og Olivetti. International Herald Tribune skrev artikkelen om alliansen som digi:data omtalte tirsdag.

France Telecom har vært i samtaler med Olivetti i nesten et år om et nærmere samarbeid med Olivettis telefonselskap Infostrada. Man har sett et økende samarbeid mellom de to selskapene når det gjelder fastlinje telefoni. Infostrada er et joint venture selskap hvor amerikanske Bell Atlantic eier 33% og Olivetti resten. Infostrada har annonsert at de skal opprette et nytt, nasjonalt fastlinje telefonnettverk i Italia som skal konkurrere med det statseide Telecom Italia. France Telecom aldri har skjult sin interesse for Italias lukrative telefonmarked.

Samarbeidet mellom France Telecom og Infostrada ble tettere i august når selskapene sammen skrev en avtale om å kjøpe en 70% andel av det italienske, statlige togselskapets nasjonale telenett for 600 milliarder lire (NOK 2,6 milliarder).

Analytikere antar at France Telecom også er interessert i Omnitel konsortiet, Italias andre mobile telefonnettverk, hvor Olivetti eier 41,7 %. På grunn av begrensninger i mulighetene til å endre eierstrukturen i Omnitel før år 2000, vil France Telecoms deltagelse måtte gå gjennom Olivetti.

Grunnen til at det såes tvil om et bredt samarbeid mellom France Telecom og Olivetti er France Telecoms nærstående privatisering våren 1997. Med alle problemene rundt Olivetti, tviler analytikere på at France Telecom vil ta sjansen på å utvide samarbeidet utover kjerneområdet telefoni, langt mindre kjøpe seg inn i det kontroversielle konsernet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.