KARRIERE

Tviler på oppsigelsestall

På gårsdagens pressekonferanse ble det hevdet at mellom 3000 og 4000 arbeidsplasser ville bli overflødige i det fusjonerte selskapet. Konserntillitsvalgt i EL & IT-forbundet i Telenor, Svein Eivind Solheim, har fått oppgitt helt andre tall fra ledelsen og ser på tallene som spekulasjoner.

Therese Werenskiold
21. jan. 1999 - 11:15

- På pressekonferansen i går ble det hevdet at mellom 3000 og 4000 arbeidsplasser vil bli overflødige i det fusjonerte selskapet. Hvordan er fagforbundets reaksjon på dette?

- De tallene har vi aldri hørt før. Jeg skjønner ikke hvor de tallene er kommet fra. Det er ikke de samme tallene vi har fått fra vår ledelse. Jeg har ikke lyst til å kommentere disse tallene før vi har diskutert det med ledelsen. Foreløpig velger jeg å se på det som spekulasjoner, sier Svein Eivind Solheim til digi.no.

Han legger til at disse opplysningene selvfølgelig skaper uro blant de ansatte, og fagforbundet ser alvorlig på det.

- Vår oppgave er å ivareta de ansattes arbeidsplasser og vilkår. De har et stort informasjonsbehov. Forøvrig tolker jeg ikke tallene som antall oppsigelser, men antall berørte personer. Jeg tar det som en opplysning fra pressen. Hvis det er hold i disse tallene, må vi ta det opp med ledelsen. Og også med eierne (som foreløpig er politikerne).

- Har forbundet behov for å markere at de ikke vil godta oppsigelser?

- Vi vil jobbe så langt som mulig for å sikre arbeidsplasser. Det gjelder på svensk side også; vi skal ha et møte med det svenske søster - eller brorforbundet SEKO i neste uke, forteller Solheim, og legger til at reaksjonene har vært de samme blant Telias ansatte.

- Hva synes de ansatte om informasjonen som er gitt i forbindelse med fusjonen?

- Det ble ikke gitt noe informasjon på forhånd. Jeg hadde håpet på et tillitsforhold som gjorde at jeg som tillitsvalgt kunne fått informasjon, sier Solheim. Han sitter i styret i Telenor på fjerde året, og har fått informasjon som styremedlem.

Solheim forteller at fagforbundets medlemmer viste forståelse for fusjonen, men var negative til delprivatisering og børsnotering. Det var ingen overraskelse, med tanke på tidligere uttalelser fra Stortinget om en delprivatisering av Telenor. - Selve fusjonen er de positive til, men ser helst at selskapet fremdeles er 100 prosent statseiet.

- Hvilke konsekvenser vil fusjonen få for de ansatte?

- Foreløpig vet vi ikke mer om konsekvensene for de ansatte. Vi skal diskutere hvordan vi skal stille oss videre i prosessen. Det er et langt lerret å bleke, avslutter Solheim.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.