JUSS OG SAMFUNN

Tvillingene tar Zuckerberg til høyesterett

Siste mulighet for å trekke seg fra forliket og slå kloa i nesten en halv milliard dollar.

18. mai 2011 - 07:59

Tvillingene Cameron og Tyler Winklevoss angrer på forliket de inngikk med Facebook-gründer Mark Zuckerberg i 2008, og kjemper i det amerikanske rettssystemet for å forsøke å få det underkjent, slik at de kan videreføre det opprinnelige søksmålet i håp om å få flere penger.

De led et sviende tap før påske, da ankeinstansen avviste dem. Tvillingene ba da retten gå gjennom kjennelsen på nytt. I går ble også dette kravet avvist.

I en erklæring fra tvillingenes advokat Jerome Falk heter det at de nå vil anke avgjørelsen til USAs høyesterett.

Winklevoss-tvillingene mener de hadde den opprinnelige ideen til Facebook, og at Mark Zuckerberg stjal ideen i stedet for å oppfylle utviklingsoppdraget han hadde tatt på seg for dem.

Tvillingene gikk til sak. I 2008 inngikk de et forlik med Mark Zuckerberg der de godtok et oppgjør verdsatt til 65 millioner dollar. 20 millioner dollar ble utbetalt kontant, 45 millioner dollar ble gjort opp i form av 1,25 millioner Facebook-aksjer verdsatt til 36 dollar hver.

Verdifastsettelsen av Facebook-aksjene var den samme som Microsoft la til grunn noen måneder tidligere da de kjøpte seg inn i den sosiale tjenesten.

Winklefoss-brødrene fant siden ut at en samtidig intern evaluering i Facebook hadde anslått aksjenes verdi til 9 dollar. De mener følgelig at de ble lurt, og at de skulle ha fått fem millioner aksjer i stedet for 1,25 millioner.

Gitt at Facebook i dag verdsettes til 50 milliarder dollar, vil Winklefoss-ene tjene 450 millioner dollar hvis de får medhold.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.