Tvungen Windows XP-oppdatering nærmer seg

Muligheten for å blokkere den automatiske installasjonen av Service Pack 2 for Windows XP forsvinner om få uker.

Muligheten for å blokkere den automatiske installasjonen av Service Pack 2 for Windows XP forsvinner om få uker.

Da Microsoft i august gjorde Service Pack 2 (SP2) for Windows XP tilgjengelig for automatisk nedlasting og installasjon gjennom blant annet Windows Update-tjenesten, fikk brukerne av operativsystemet muligheten til midlertidig å deaktivere nedlastingen. Det kan være flere årsaker til at brukerne har valgt å gjøre dette, ikke minst fordi SP2 førte til enkelte kompatibilitetsproblemer i forhold til eksisterende programvare. Men en del, blant annet modembrukere, kan ha kviet seg for å laste ned den mange titalls megabyte store oppdateringen til Windows XP.

Microsoft har hele tiden vært klare på at muligheten til å blokkere installasjonen, kun har vært midlertidig. Den 12. april er denne perioden over, noe som vil føre til at SP2 automatisk blir levert til alle tidligere utgaver av Windows XP, enten brukerne har forberedt dette eller ikke. SP2 inneholder sikkerhetsfunksjonalitet som skal kunne redusere spredningen av enkelte typer ondsinnet programvare, i tillegg til at den har et verktøy som gjør brukeren mer oppmerksom på tilstanden til systemet sikkerhetsfunksjonalitet.

Mer informasjon om den automatiske SP2-installasjonen finnes på denne siden.

Microsoft Norge presiserer overfor digi.no, onsdag ettermidddag, at muligheten for skru av nedlastingen av SP2 som er beskrevet på den nevnte websiden, gjelder for bedrifter som har lastet ned et spesielt verktøysett som det vises til på websiden. Det er dette funksjonaliteten i dette verktøysettet som utløper. Enkeltbrukere av Windows XP som ikke har skrudd på automatisk nedlasting av oppdateringer, vil dermed ikke merke noen endring.

Til toppen