Twitch er hacket

Flere titalls millioner brukere må bytte passord.

Twitch er hacket
Nettfenomenet Twitch er hacket. Alle brukerne må endre passord. Bilde: Twitch

Twitch er verdens største tjeneste for livestrømming av dataspill. Tjenesten oppgir å ha mer enn 100 millioner unike seere i måneden, som da følger med på dataspill eller e-sport. Ikke bare selve handlingen i spillet, men også vedkommende som spiller (og gjerne kommenterer underveis) innfelt i en rute på skjermen. Seerne kan også kommentere interaktivt og gi tilbakemeldinger.

Tjenesten har på få år rukket å bli et fenomen, som alene står for en betydelig andel av datatrafikken på internett. I fjor høst opplyste Telenor at Twitch står for 2 prosent av all trafikk i deres fastnett. Tallene i USA er enda høyere.

Hacket

I en urovekkende «viktig melding» mandag skriver Amazon-eide Twitch at de har tilbakestilt passordene til samtlige kontoer, og dessuten fjernet eventuelle koblinger mellom kontoene og Twitter og Youtube. Alle brukere vil bli bedt om å generere nye passord ved neste pålogging.

Årsaken til tilbakestillingen blir vagt forklart med en «mulig» lekkasje av personopplysninger som kan ha rammet enkelte Twitch-kontoer.

Den amerikanske storavisen Wall Street Journal slår derimot fast at Twitch er hacket.

I e-post som skal være sendt til de som potensielt er rammet av datalekkasjen, oppir Twitch at passord, epostadresse, brukernavn, hjemmeadresse, telefonnumre og fødselsdato er blant opplysningene som kan være på avveie.

En talsmann for Twitch nektet å å kommentere hendelsen, utover det lille som fremgår i kunngjøringen. Ei heller for å belyse omfang eller tidsrom for datainnbruddet eller hvor mange brukere som er rammet.

Amazon kjøpte opp Twitch for oppunder én milliard dollar i fjor.

Les saken: Amazon kjøper dataspilltjeneste