JUSS OG SAMFUNN

Twitrer mindre etter valget

Norske politikeres interesse for sosiale medier er kartlagt.

5. okt. 2009 - 07:38

Norske politikere er ikke lenger så aktive på Twitter som de var før valget.

Av i alt 19 regjeringsmedlemmer er elleve å finne på Twitter. Bare seks av dem har sagt noe etter valgnatten 16. september, viser en oversikt NTB har utarbeidet på grunnlag av en liste over norske politikere på Twitter laget av bloggeren og PR-mannen Stig Ove Voll.

SV-erne topper listen

Den mest aktive av dagens regjeringsmedlemmer er Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) som har twitret 44 ganger etter 16. september. På andreplass kommer partikollega og Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys med 18 twitringer.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) har twitret 17 ganger etter valget. Parlamentarisk leder for Ap, Helga Pedersen, har twitret sju ganger. Finansminister Kristin Halvorsen har sagt noe fem ganger, mens statsminister Jens Stoltenberg er den minst aktive av de aktive med tre twitringer

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt hadde deaktivert sin konto da NTB sjekket søndag morgen.

Få aktive stortingsrepresentanter

På dagens storting har 65 av de 169 representantene Twitter-konto. 43 av de 65 har sagt noe etter valget. Men aktive kan man ikke kalle alle de 65. Bare 26 har twitret i oktober.

Blant de mest aktive er Høyre-leder Erna Solberg og Torbjørn Røe Isaksen, nyvalgte stortingsrepresentant for Høyre fra Telemark.

Torgeir Micaelsen, som representerer Ap i Buskerud er også svært aktiv. Det samme er SV nye representant fra Sør-Trøndelag, Snorre Valen. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra