Twitter frir til utviklere

Lover full datatilgang, mer åpenhet og egen konferanse.

Twitter frir til utviklere

Lover full datatilgang, mer åpenhet og egen konferanse.

Åpne programmeringsgrensesnitt (application programmering interface, API) innbyr til innovasjon og spennende nye løsninger.

Få har lykkes bedre med denne modellen enn mikrobloggplattformen Twitter gjennom året som har gått.

Beviset på det avslørte selskapet under en presentasjon på Le Web-konferansen, som avholdes i Paris onsdag og torsdag denne uken:

Det finnes nå 50.000 registrerte applikasjoner, som henter sine data fra Twitter. Til sammenlignet fantes det bare ett program som gjorde det i 2007.

Den populære plattformen byr på et sanntidsunivers ingen i dag kan matche, og alt fra nettaviser, forretningsapplikasjoner, spillkonsoller og søkemotorer som Bing og Google har kastet seg over dette datagrunnlaget.

Veien videre ble i går lagt frem av Twitters plattform-sjef Ryan Sarver, som lovte at selskapet vil satse mer på åpenhet i tiden som kommer.

Samtidig kunngjorde han fire kommende nyheter, spesielt myntet på utviklere:

  1. Full tilgang til hele Twitters datastrøm av offentlige meldinger, internt omtalt som «firehose» (brannslange), skal bli tilgjengelig. Det han ikke nevnte var at selskapet trolig vil ta seg betalt for slik tilgang.
  2. En helt ny utviklingsplattform. Allerede om noen uker lanseres nye nettsider komplett med dokumentasjon, ofte spurte spørsmål, diskusjonsforum og oversikt over Twitters driftsstatus.
  3. Utviklere som benytter autentisering med «OAuth» får snart ti ganger flere kall å rutte med. Standardmekanismen vil begrenses fra og med juni 2010.
  4. Twitter planlegger å arrangere sin første offisielle utviklerkonferanse. Konferansen skal hete Chirp og vil avholdes i San Francisco i løpet av 2010. Datoen er ikke fastsatt, men det er allerede nå mulig å registrere seg for mer informasjon på nettsiden.

Kilder:
theNextWeb
Washington Post

    Les også:

Til toppen