FORBRUKERTEKNOLOGI

Twitter-rekord under fotballkamp

Få ting engasjerer like mange som store sportsbegivenheter.

Brasilianske supportere feiret både på fotballstadion og på Twitter etter at Brasil hadde slått ut Chile i åttedelsfinalen på lørdag. Feiringen resulterte i flere nye Twitter-rekorder.
Brasilianske supportere feiret både på fotballstadion og på Twitter etter at Brasil hadde slått ut Chile i åttedelsfinalen på lørdag. Feiringen resulterte i flere nye Twitter-rekorder. Bilde: action press/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juni 2014 - 09:49

Opplevelsen av store sportsbegivenheter må deles, gjerne ved hjelp av 140 tegn eller færre på Twitter. Under straffespark-konkurransen på slutten kampen mellom Brasil og Chile i helgen tvitret Twitter-brukerne som aldri før. Spesielt minuttet etter at Chile bommet på den siste straffen, eksploderte det. Til nyhetsbyrået AFP forteller Twitter at det ble sendt 388 985 tvitringer i løpet av dette minuttet.

Den forrige rekorden, 382 000 tvitringer på et minutt, ble satt under Super Bowl i februar i år.

Også det totale antallet meldinger som ble sendt under åttedelsfinalen mellom Brasil og Chile, 16,3 millioner meldinger, skal ha vært rekordhøyt, ved at det aldri før har blitt sendt så mange meldinger i forbindelse med én eneste direktesendt begivenhet.

Fredag i forrige uke skal Twitter ha opplyst at det til da hadde blitt sendt mer enn 300 tvitringer om VM i fotball 2014, og at mesterskapet allerede er det mest omtalte arrangementet noensinne på Twitter.

    Les også:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.