Twitter snur etter skandale

Åpner opp journalist-konto.

Twitter snur etter skandale
Twitter har ønsket å bli "den andre skjermen" for de olympiske leker. Men mandagens utestengelse av en britisk journalist som kritiserte OL-samarbeidspartner NBC har skapt furore. Bilde: PantherMedia / Ingvar Björk

Mikro-bloggtjenesten Twitter har gått på en skikkelig omdømme-mine i forbindelse med de olympiske leker som nå avholdes i London.

Den populære tjenesten har lenge brukt sitt tette forhold til arrangørene samt NBC, som viser OL til det amerikanske publikummet. Twitter har sett på lekene som en svært god anledning til å rekruttere nye brukere.

Men da Guy Adams, Los Angeles-korrespondenten til den britiske avisen The Independent, sendte en rekke twitter-meldinger med kritikk av NBCs OL-sendinger, fikk Twitter nok.

Mandag denne uken sperret de Adams ute fra nettverket, under henvisning til at Adams hadde twitret epostadressen til NBCs sjef for OL-sendingene. Ifølge Twitters brukerregler kan man ikke twitre andre folks personlige informasjon, for eksempel personlige e-postadresser. Spørsmålet da er om epostadressen til NBCs OL-sjef er personlig eller offentlig.

Adams mente den var offentlig, og bestred selvsagt at han ble utestengt fra Twitter. På nettet raste beskyldningene mot Twitter og selskapet ble beskyldt for å være i lomma på den amerikanske TV-giganten NBC. Tusenvis av Twitter-brukere brukte hashtaggen #twitterfail for å protestere mot selskapets håndtering.

Nå har de imidlertid snudd. I et blogginnlegg på sine egne nettsider skriver Twitters juridiske rådgiver, Alex Macgillivray, at deres team gjorde en feil da de deaktiverte kontoen til Adams, og hevder dette var fordi de ikke kjente hele historien bak meldingen Adams sendte. Macgillivray understreker også at Twitter ikke aktivt sletter eller rapporterer innhold på vegne av andre brukere – uansett hvem de måtte være.

– Det vil være akseptabel oppførsel og undergrave tilliten brukerne har til oss, skriver advokaten.

Adams selv sier til Wall Street Journal at han synes det er flott å være tilbake på Twitter, slik at han kan fortsette å «dele kjedelige detaljer om sitt liv» på nettsamfunnet.

Men det er ikke bare her Twitter har fått problemer. Ifølge Wall Street Journal har to OL-utøvere blitt kastet ut av lekene fordi de har postet kontroversielle utsagn på Twitter.

OL-arrangørene i London har et eget team med medarbeidere som overvåker nettsamfunnet tett, for å unngå alle støtende budskap eller meldinger som er i strid med sponsorenes interesser. Blant annet har utøvere fått reprimande fordi de har postet navnet på sin leverandør av fottøy.

Les mer om: