RESULTATERFINANS

Twitter stupte på børsen

Til tross for tosifret omsetningsvekst.

Twitter-banner over New York Stock Exchange (NYSE) i forbindelse med børsnoteringen i 2013.
Twitter-banner over New York Stock Exchange (NYSE) i forbindelse med børsnoteringen i 2013. Bilde: Anthony Quintano, Flickr (CC BY 2.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. okt. 2015 - 09:34

Verdien på Twitter-aksjene falt med mer enn 10 prosent etter børsens stengetid i går etter at selskapet la fram regnskapstallene for årets tredje kvartal og presenterte utsiktene for det inneværende kvartalet.

Før dette hadde aksjekursen steget ganske bratt i perioden etter at Jack Dorsey ble utnevnt til fast CEO i selskapet den 5. oktober. Også i forkant av resultatpresentasjonen i går, var det en viss oppgang.

Bakgrunn: Twitter-toppsjefen går av 

Svakere vekst

Omsetningen til Twitter i forrige kvartal vokste med 58 prosent til 569,2 millioner dollar, noe som var enn det analytikerne hadde ventet på forhånd. Men ifølge Wall Street Journal var veksten likevel den laveste på fem kvartaler. Omsetningen for et år siden var på 361,3 millioner dollar.

Overskudd er det fortsatt dårlig med. Twitter bokførte et tap på 131,7 millioner dollar i forrige kvartal. Det er dog mindre enn i samme kvartal for et år siden, da selskapet tapte 175,5 millioner dollar.

Samtidig har veksten i antallet månedlige brukere vært svært forsiktig, bare 1,3 prosent siden forrige kvartal. Veksten er har vært på 11 prosent totalt for de siste fire kvartalene.

Knapt noen av de nye brukerne er fra USA, stedet hvor Twitter kan ta de høyeste annonseprisene.

Svindlernettsted: Jukset opp aksjekursen til Twitter 

Svakere utsikter

Utsiktene som Dorsey fremla for det inneværende kvartalet er kanskje det som i størst grad bidro til kursfallet. Selskapet venter at omsetningen vil ligge på mellom 695 millioner og 710 millioner dollar. Ifølge Wall Street Journal hadde analytikerne i gjennomsnitt sett for seg en omsetning på 739,7 millioner dollar.

Les også: Steve Ballmer kjøper seg opp i Twitter 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.