Twitter tok hensyn til iransk uro

USA ba tjenesten utsette nedetid.

Twitter tok hensyn til iransk uro

USA ba tjenesten utsette nedetid.

New York (NTB-AFP-AP): Regjeringen i USA ba denne uken internettjenesten Twitter utsette en planlagt driftsstans av hensyn til demonstrantene i Iran.

Demonstrantene bruker bloggtjenesten til å få ut informasjon om sammenstøtene i landet til omverdenen. Twitter er blitt spesielt viktig siden iranske myndigheter har forsøkt å stanse både andre internettsteder, mobiltelefoni og aviser. I tillegg har utenlandske korrespondenter fått beskjed om å forlate landet.

Det amerikanske utenriksdepartementet ba derfor Twitter om å utsette servicearbeid som egentlig skulle ha vært gjort mandag. Driftsstansen ble i stedet flyttet til tirsdag kveld, og var da ventet å vare i én time.

- De fortalte at de skulle stenge systemet på grunn av vedlikehold, og vi ba dem om å la det være, forteller en tjenestemann i utenriksdepartementet som ikke ønsker å bli navngitt.

Han beskriver Twitter som «et viktig kommunikasjonsmiddel i Iran» og en metode for å spre informasjon som fortsatt fungerer.

En av Twitters grunnleggere, Jack Dorsey, bekreftet tirsdag at driftsstansen ble utsatt av hensyn til de iranske demonstrantene. Han nevnte imidlertid ikke at beslutningen ble tatt etter oppfordring fra amerikanske myndigheter.

    Les også:

Til toppen