FORBRUKERTEKNOLOGI

Twitter-topper sparket

To toppledere har fått sparken fra Twitter, og selskapet har stanset de fleste ansettelser, mens Tesla-eier Elon Musk venter på å få sitt oppkjøp godkjent. 

To toppledere i Twitter har fått sparken, og nesten alle ansettelser er satt på vent. Selskapet er i ferd med å bli kjøpt opp av Tesla-eier Elon Musk, og endringer kan være i emning.
To toppledere i Twitter har fått sparken, og nesten alle ansettelser er satt på vent. Selskapet er i ferd med å bli kjøpt opp av Tesla-eier Elon Musk, og endringer kan være i emning. Illustrasjonsfoto: Gregory Bull/NTB
13. mai 2022 - 07:48

Kayvon Beykpour, en av Twitters direktører, går ut døra etter sju år i selskapet. I en rekke meldinger på plattformen torsdag, skriver Beykpour at administrerende direktør Parag Agrawal «ba meg om å dra, etter å ha fortalt at han ønsker å ta laget i en annen retning».

Også produktsjef Bruce Falck er sparket, ifølge en Twitter-melding som senere ble slettet. I biografi-seksjonen på profilen hans, står det torsdag «arbeidsløs».

Musks avtale om å kjøpe Twitter for rundt 44 milliarder dollar ble kunngjort i april, men den må godkjennes av aksjonærer i selskapet og kontrollorganene. Det ventes at oppkjøpet blir endelig godkjent senere i 2022, og at Musk går inn som sjef for minst en liten stund.

Både Twitter og Tesla har slitt på børsen denne uka. Investorer har latt seg stresse av både rettslige problemer for Musk og muligheten for at oppkjøpet kan distrahere 50-åringen fra driften av verdens mest verdifulle bilprodusent.

Tesla har slitt mest, med en nedgang på 16 prosent for uka ved børsslutt torsdag. For Twitter er fallet på 9,5 prosent siden helga. Til sammenligning har den bredt sammensatte S&P 500-indeksen på Wall Street krympet med 4,7 prosent i samme periode.

Wall Street Journal meldte onsdag at amerikanske tilsynsmyndigheter etterforsker Musks sene kunngjøring av at han hadde kjøpt mer enn 5 prosent av aksjene i Twitter. Nå eier han mer enn 9 prosent.

Twitters tidligere sikkerhetssjef fikk sparken i januar 2022, men arbeider etter eget utsagn ennå med å få selskapet til å skjerpe seg.
Les også

Twitters sparkede sikkerhetssjef varsler om råtten internkultur og svak sikkerhet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.