Twitter vedgår mobbeproblem

Doblet inntektene, men sliter med troll.

Twitter vedgår mobbeproblem
FLAU: Administrerende direktør Dick Costolo i Twitter sier han er flau over selskapets manglende håndtering av trakassering og trolling i nettverket, og lover å ta grep. Bilde: Getty Images/All Over Press

Twitter la torsdag fram tall for kvartalet som ble avsluttet 31. desember.

Noen av forventningene ble overgått, på tross av minimal brukervekst. Aksjekursen på New York-børsen er opp 9 prosent i utvidet handel.

Fra oktober til desember tapte selskapet 125 millioner dollar. Det er mye penger, men underskuddet er kraftig redusert fra tidligere. Året før brant de over en halv milliard dollar i samme kvartal.

Selskapets inntekter er doblet, opp fra 243 millioner dollar til 479 millioner dollar, målt mot samme kvartal året før.

Stagnasjon

Noe av det investorene følger tettest er antall aktive brukere, som selvsagt er avgjørende for mulighetene til å tjene penger. Hovedsaklig via reklame, men Twitter tjener stadig mer også på å selge tilgang til datastrømmen, som lisensavtalen med Google digi.no omtalte i går.

Regnskapsposten «datalisensiering og andre inntekter» er doblet til 47 millioner dollar. Dette gjør altså cirka 10 prosent av selskapets omsetning.

Dessverre for Twitter har brukerveksten lenge vært nokså laber. Det er den fortsatt. Totalt har de nå 288 millioner brukere i måneden, opp bare 1,4 prosent fra forrige kvartal.

Vedgår mobbeproblem

Toppsjef Dick Costolo har utpekt mobbing eller såkalte nettroll som et problem, som er med på å hindre brukerveksten, ifølge et internt notat The Verge har skaffet til veie.

Ifølge notatet tar Costolo selv på seg skylden, og sier han er flau over at selskapet ikke har vært flinkere til å bekjempe trollingen, som åpenbart virker frastøtende på mange brukere.

– Håndteringen vår av misbruk og trolling på plattformen suger, og her har vi gjort en elendig jobb i årevis. Det er ingen hemmelighet og resten av verden snakker om det hver eneste dag. Vi taper kjernebruker etter kjernebruker ved ikke å bekjempe trolleproblemer de møter hver dag. Jeg skjemmes over hvor dårlig vi har håndtert dette i min periode som toppsjef. Det er absurd og det finnes ingen unnskyldninger for dette, skriver han.

Lover tryggere Twitter

Costolo lover nå å ta grep. Ifølge notatet skal Twitter begynne å kaste mobbere ut av det sosiale nettverket.

– Vi skal begynne å kaste disse folkene ut i stort monn, og sørge for at når de servere sine latterlige angrep, så er det ingen som hører dem, tordner han.

I desember lanserte Twitter nye verktøy for å rapportere trakassering og bedre muligheter for å blokkere personer, men nå skal de altså gå hardere til verks.

Twitter ga i går også en prognose for kommende periode. I årets første kvartal venter de inntekter i størrelsesorden 440 til 450 millioner dollar. For året som helhet mellom 2,3 og 2,35 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om: