AVTALER & KONTRAKTER

Twitter verd 43 milliarder kroner

Russisk aksjekjøp priser nettfenomenet høyt.

Selskapet som står bak den populære mikrobloggtjenesten Twitter har vært i markedet for å hente penger til videre ekspansjon. Den siste måneden har det vært flere spekulasjoner rundt verdsettelsen av Twitter. Nå viser det seg at selv de mest optimistiske anslagene var for snaue.

    Les også:

Financial Times melder tirsdag at selskapet har hentet inn 800 millioner dollar, 4,3 milliarder norske kroner. Blant annet investerte det russiske investeringsselskapet Digital Sky Technologies (DST) 400 millioner dollar og fikk 5 prosent av selskapet. Dette gir en pris for hele selskapet på 8 milliarder dollar, eller 43 milliarder norske kroner.

Investeringsselskapet DST ledes av den russiske milliardæren Yuri Milner. Han har blant annet gjort en svært god investering i Facebooks tidlige fase.

Da selskapet hentet inn penger i desember i fjor ble de priset til 3,7 milliarder dollar. Prisingen har dermed nærmest doblet seg på rett over et halvt år. Med en omsetning på mellom 100 og 150 millioner dollar i år sier det seg selv at det er enorme forventninger til hva selskapet skal få til.

Twitter bekreftet at de hadde hentet inn kapital på sine nettsider mandag kveld, men de har ikke ønsket å gi spesifikk informasjon som kan indikere verdsettelse. Tallene Financial Times opererer med er fra kilder som kjenner prosessen.

Det er forventet at denne runden med finansiering er den siste selskapet gjennomfører før en børsnotering. Det er ikke ventet at det vil skje før tidligst 2013. Halvparten av pengene som selskapet nå har hentet inn, 400 millioner dollar, skal brukes for å kjøpe tilbake aksjer fra ansatte og andre investorer som har kommet tidlig inn på eiersiden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.