AVTALER & KONTRAKTER

Twitter verdsatt til 37 milliarder kroner

Prisen nesten doblet siden desember.

6. juli 2011 - 08:17

Hypen rundt sosiale medieplattformer gjør at investorene står i kø for å sikre seg en del av kaken. Ifølge Bloomberg News er Twitter nå i markedet for å hente inn penger og skal være i samtaler med investorer om å selge aksjer for millioner av dollar.

En kilde som kjenner prosessen sier til Bloomberg News at aksjesalget priser selskapet til 7 milliarder dollar, eller over 37 milliarder norske kroner.

I desember hentet selskapet inn 200 millioner dollar, rett over 1 milliard kroner, da blant annet venture-fondet Kleiner Perkins Caufield & Byers kom inn på eiersiden. Dette verdsatte selskapet til 3,7 milliarder dollar, eller 19,8 milliarder norske kroner.

Dersom prisen som Bloomberg News opererer med stemmer, vil dermed verdsettelsen av selskapet være nesten doblet siden desember. I 2009 ble selskapet verdsatt til rundt 1 milliard dollar. Twitter har ikke villet kommentere opplysningene til Bloomberg News.

I stedet for å søke en børsnotering, IPO, har Twitter hentet inn kapitalen de trenger fra private investorer. De siste månedene har selskap innenfor sosiale medier flokket seg til børsen. LinkedIn gikk på børs i mai, mens både kupongtjenesten Grupon og Zynga, som er mest kjent for Facebook-spillet Farmville, har søkt om børsnotering.

Det er forventet at Twitter vil ha inntekter på 150 millioner dollar, over 800 millioner norske kroner, i år.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.