JUSS OG SAMFUNN

Twitter vil gi deg nødvarsel

«Viktig melding - sjekk sosiale medier.»

Twitter innfører nå en ordning for å sende nødmeldinger.
Twitter innfører nå en ordning for å sende nødmeldinger. Bilde: Bloomberg/Getty Images/All Over Press
26. sep. 2013 - 14:57

Twitter har innført en ny nødvarslingstjeneste kalt Twitter Alerts, som åpner for masseutsendelse av informasjon under kriser.

Ordningen er myntet på nasjonale og lokale myndigheter verden over, deriblant politi- og beredskapsetater, Røde Kors, Verdens helseorganisasjon og så videre.

Mikrobloggtjenesten har tidligere vist sin nytte som distribusjonskanal ved naturkatastrofer som orkanen Sandys herjinger i USA, tsunamien i Japan og terrorbombene som rammet Boston.

Listen over deltakende aktører røper da også at det i hovedsak er amerikanske og japanske etater som har tatt i bruk Alerts.

Funksjonsmessig ser det ut til at mottakerne selv er nødt til å abonnere på den enkelte etats nødmeldinger. Det kan være en svakhet, da dette begrenser hvor mange som mottar informasjonen.

Meldingene skal ellers fungere slik twittermeldinger ellers er utformet, og kan videreformidles. Spesielt for nødmeldingene er at de er merket med en oransje-farget bjelle.

Norsk interesse

Henriette Magnussen er redaktør sosiale medier i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Hun bekrefter at Twitter Alerts er noe de vurderer.

– Ja, dette vil vi kikke nærmere på. Men da som et eventuelt supplement til andre varslingsordninger, sier Magnussen til digi.no.

Lytt til radio

Inntil videre har Norge ingen nasjonal løsning for masseutsendelse av digitale nødmeldinger. I en krisesituasjon er det fortsatt den gode gamle «viktig melding - lytt på radio» eller flyalarmen og kringkasting på NRK som gjelder.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.