KORTNYTT

Twitter

Les direkte-rapportering fra konferanser som digi.no dekker gjennom Twitter.

2. apr. 2008 - 21:31

Twitter er et fenomen som er i ferd med å ta av i Norge. Mye av æren for det må trolig gis til gjengen i NRK Beta som var tidlig ute med å fange det opp og forklare det.

Kort fortalt er Twitter et verktøy for mikroblogging. Tjenesten tar utgangspunkt i å stille spørsmålet: Hva gjør du nå?

Svarene har en plassbegrensning på 140 tegn. Det er ikke mye, men nok til å frem en opplysning.

Vi i digi.no har testet ut Twitter privat, og nå tror vi at det kan være både et artig og nyttig verktøy i vår journalistikk.

Som eksempel kan vi trekke frem hvordan vi testet å bruke Twitter i OOXML-saken:

Da det fredag ettermiddag i forrige uke ble klart at Norge sa ja til OOXML, sendte vi først meldingen ut på Twitter. Så skrev vi en vanlig artikkel. Det var raskere å rapportere slik, og så fikk vi skrevet en omfattende artikkel etterpå.

Det samme gjorde vi da det ble klart at den norske komiteeformannen Steve Pepper ville fakse en formell protest til ISO. Da gikk det først ut en Twitter-melding, og rett etterpå ble artikkelen skrevet ut og publisert.

Nå ønsker vi å gjøre ett lite eksperiment der vi bruker Twitter til å rapportere direkte fra diverse konferanser. Viktige og interessante momenter vil bli rapportert fortløpende, og så vil vi skrive mer utfyllende vanlige saker etterpå.

Vi begrenser oss ikke bare til denne konferansen. Dersom dette fungerer tilfredsstillende vil vi forsøke å bruke Twitter også i andre sammenhenger.

Lenker i Twitter er klikkbare, og vi vil bruke den muligheten til å peke leserne til både egne artikler på digi.no og til andre relevante saker og kommentarer.

Alle Twitter-meldingene vil bli vist her på denne siden, og de er også tilgjengelige direkte fra Twitter.

Som nevnt er dette et nytt eksperiment for oss, og vi prøver oss frem. Kom med gjerne innspill, enten i debattforumet eller direkte på Twitter.

Her er Twitter-meldingene fra digi_no:

(Meldingene oppdateres fortløpende)
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.