AVTALER & KONTRAKTER

Tyngre HD DVD-støtte fra Microsoft

Microsoft har inngått et samarbeid med Toshiba om å utvikle konsumentprodukter basert på HD DVD-formatet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. juni 2005 - 13:09

Microsoft og Toshiba annonserte i dag en avtale om å utvide samarbeide knyttet til utvikling og levering av nye digitale konsumentelektronikk-produkter og personlige datamaskiner ved blant annet å dele hverandres respektive maskinvare- og programvareteknologier.

Samarbeidet skal gjøre det raskere for selskapene å kunne tilby nye sluttprodukter.

Blant produktene selskapene planlegger å utvikle i fellesskap, er HD DVD-spillere basert Microsoft Windows CE-teknologi.

I motsetning til blant annet Apple, som støtter Blu-ray Disc, har ikke Microsoft tatt noe offisielt standpunkt i valget mellom de to rivaliserte lagringsformatene Blu-ray Disc og HD DVD. Selskapet sitter dog i styret i DVD Forum som har standardisert HD DVD. I tillegg har det annonsert støtte for HD DVD i Longhorn, uten å utelukke at innebygd støtte for Blu-ray Disc også vil bli inkludert.

Dagens annonsering kan tyde på at Microsoft har tatt et skritt nærmere HD DVD, selv om selskapet fortsatt ikke utelukker støtte for den andre parten. Det er sikkert også det lureste, for ingen kan i dag med sikkerhet si hvilket av formatene som vil bli brukt i framtiden - trolig vil kundene etterspørre støtte for begge formater.

I tillegg til HD DVD-spillere, ventes det at selskapene sammen skal utvikle mobile PC-er basert på neste utgave av Windows, Longhorn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.