Tynn brenner støtter overskrivbar HD DVD

Tynn brenner støtter overskrivbar HD DVD

Toshiba annonserte denne uken den første, tynne HD DVD-brenneren med støtte for overskrivbare plater.

Toshiba kommer i juli til å starte produksjon av testeksemplarer av den nye HD DVD-brenneren SD-L912A for bærbare PC-er. Brenneren skal være den første i tynne brenneren som kan overskrive HD DVD-RW-plater. Enheten støtter dessuten brenning av HD DVD-R-plater, samt skrivbare DVD- og CD-plater

Overskrivbare plater er velegnet som backup-medium eller for midlertidige opptak fra for eksempel TV. Dessverre er ofte prisen på slike plater så høy at det ofte lønner seg med bruk og kast av plater som ikke er overskrivbare.

Men blant annet Komplett selger overskrivbare Blu-ray Disc-plater som ikke er mer enn knapt 50 prosent ekstra i forhold til tilsvarende plater som bare kan skrives til én gang. De overskrivbare platene koster likevel nesten 200 kroner stykket.

Den kommende enheten fra Toshiba kan skrive til HD DVD-RW og HD DVD-RW DL (to lag) med 1x hastighet, 4,5 MBytes/s. Brenning til HD DVD-plater som ikke er overskrivbare, kan gjøres dobbelt så raskt, mens DVD-brenning kan skje med inntil 4x hastighet (5,28 MBytes/s).

Det er ikke oppgitt hva brenneren vil koste eller når den kommer i salg.

Til toppen