FORBRUKERTEKNOLOGI

Tynn plastfilm kan brukes som batteri

En gruppe japanske forskere har utviklet en tynn plastfilm som fungerer som oppladbart batteri.

26. mars 2007 - 14:44

I en artikkel i Chemical Communications fra midten av mars, beskriver tre japanske forskere fra Wadesa University hvordan de har framstilt et oppladbart batteri i form av en plastfilm som er 200 nanometer tykk: Se Photocrosslinked nitroxide polymer cathode-active materials for application in an organic-based paper battery av Takeo Suga, Hiroaki Konishi og Hiroyuki Nishide.

Batteriet har en elektrode framstilt i form av en redoks-aktiv organisk polymerfilm som er 200 millimeter tykk. Forsøk viser at den tåler over 1000 oppladninger.

Materialet kan framstilles i sammenrullbare plastark. Spenningen som avgis er 0,84 volt, og den målte kapasiteten er 106 mAh per gram.

Både oppladning og utladning går svært raskt. Materialet egner seg ikke til anvendelser der batteriet skal utlades sakte for å levere en bestemt effekt over lengre tid. Det oppfører seg med andre mer som en kondensator enn som et vanlig batteri.

Forskerne ser for seg anvendelser der det kreves mye kraft i korte tidsrom, og der batteriet lades opp igjen når det ikke jobber.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.