Tynne disker med stor kapasitet

Toshiba har utviklet to nye, kraftige harddisker beregnet for supertynne, bærbare PC-er. Økningen i lagringskapasitet er markant.

Toshiba leverer i dag sin slankeste, bærbare PC-modell - Portégé 7010CT - med en harddisk på opptil 4,2 GB. For brukere som kun har én PC, kan dette fort bli i det minste laget. Programvare tar som kjent stadig større plass, i tillegg skal man gjerne ha dokumenter og mye annet tilgjengelig, også når man ikke er tilkoblet nettverket på jobben. Kanskje man til og med har behov for å ta med seg en kopi av bedriftens database når man skal ut på reise.

På de fleste bærbare PC-er i normalt format er ikke dette noe problem, da det finnes temmelig store harddisker tilgjengelig for slike maskiner. Toshiba leverer sine største maskiner med 7,6 GB harddisk. I tillegg kan man sette inn en ekstra harddisk i mange maskiner.

Når det gjelder de supertynne PC-ene, er dette ikke tilfelle. Slike maskiner har kun plass til én harddisk, og til nå har disse vært relativt små.

Ifølge News.com har Toshiba derfor utviklet to nye harddisker for supertynne notebooks. Den største disken vil ha en lagringskapasitet på 10 GB og skal koste noe over 1000 dollar. Den minste disken skal ha en lagringskapasitet på 6,4 GB og skal koste omtrent 700 dollar.

Ifølge News.com skal Toshiba begynne å levere diskene i januar. Diskene vil brukes både av Toshiba selv og av andre produsenter av bærbare PC-er.

Til toppen