BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tynnere data - raskere Internett

I stedet for å legge Internett i tjukkere "rør", satser Spectrum Information Technologies på å gjøre dataene som løper gjennom disse rørene tynnere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. nov. 1997 - 13:53

Spectrum vil ifølge PCWeek Online i neste måned presentere en programvarepakke for Internett-leverandører som kombinerer flere teknikker for å minst halvere nedlastingstiden. Dette hevder i hvert fall representanter for firmaet. Programpakken kalles Spectrum Intelligent Pipe.

Programvaremoduler kalt CMA-er (Content Management Agents) inkluderer HTML-komprimering, binær komprimering, algoritmer som forbedrer nedhenting av bilder, og verktøy for å kompensere for nettverksforsinkelser. Flere CMA-er vil komme de nærmeste månedene.

Programvaren, som nå blir beta-testet, skal komme på markedet i januar. Den vil også inneholde såkalt "persistent connection" teknologi som kutter ned signaleringsdataene som vanligvis kreves for å opprettholde en TCP-forbindelse.

Intelligent Pipe inkludere moduler for Windows NT tjener og Windows 95 klienter. Versjoner for andre operativsystemer vil komme tidlig neste år.

Når en bruker kobler seg på Internett, vil de CMA-ene som passer best til klientens behov bli dynamisk lastet og kjørt i bakgrunnen.

En utgave som ikke krever klientprogramvare, Fastlane, vil komme sammen med Intelligent Pipe 1.0 i januar. Den vil ifølge Spectrum være omtrent 30 prosent mindre effektiv enn klient/tjener-versjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.