BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tynnere mobiler med nytt Gorilla Glass

Den superkraftige glasset har blitt enda kraftigere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. jan. 2012 - 13:43

Dagens smartmobiler er med sine store berøringsskjermer ekstra utsatt for riper og andre skader. Dette har dannet et enormt marked for blant annet selskapet Corning, som siden 2007 har tilbudt et svært motstandsdyktig dekkglass til LCD-skjermen. Dette kalles for Gorilla Glass. Siden introduksjonen har nærmere 600 produkter blitt utstyrt med dette glasset, som legges over selve skjermen og beskytter den mot blant annet riper og støt. I alt skal det ha blitt solgt over 500 millioner eksemplarer av disse enhetene.

Gorilla Glass brukes ikke bare av mobiltelefoner. For eksempel har Sony siden i fjor tatt det i bruk i forbindelse med en del Bravia tv-modeller. En liste over en del produkter med Gorilla Glass finnes her.

Denne uken, i forbindelse med CES-messen i Las Vegas, introduserte Corning Gorilla Glass 2. Med dette glasset kan dekkglasset til skjermene gjøres 20 prosent tynnere samtidig som at motstandsdyktigheten mot skader opprettholdes.

Ifølge Corning betyr tynnere glass både at mobiler og andre enheter kan gjøres tynnere, men også mer lyssterke og skarpe skjermer og bedre berøringsfølsomhet.

De første produktene med Gorilla Glass 2 skal komme på markedet om noen få måneder. Dette inkluderer blant annet bærbare pc-er fra blant annet Acer og Asus.

I videoen nedenfor, som er laget av MacRumours, demonstreres bruddstyrken til ulike typer glass, inkludert Gorilla Glass 2, med tykkelse på 1 millimeter eller tynnere.

Gorilla Glass er laget med det selskapet kaller for en ionebytte-prosess, som tillater at det dannes et dypt lag med mye kompresjonsstress i glasset. Denne kompresjonen fungerer som en slags armering som gjør glasset svært motstandsdyktig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.