Tyrkia varsler full gransking av hackerangrep

 

NTB
6. apr. 2016 - 13:43

Ankara (NTB-AFP): Tyrkiske myndigheter gransker hvordan hackere har fått tilgang til personopplysninger om 50 millioner tyrkere.

Den store databasen, som tidligere i uka havnet fritt tilgjengelig på nettet, inneholder forutennavn også adresser og id-numre. Faren for at de som står oppført blir utsatt for svindel er derfor overhengende.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, forgjengeren Abdulla Gul og statsminister Ahmet Davutoglu er blant dem som fins i databasen.

Ifølge tyrkiske medier ser det ut til at hackere basert på Island står bak og at de benyttet dataservere i Romania for å få tilgang til databasen.

Manntall

Tyrkias justisminister Bekir Bozdag varslet onsdag full gransking og opplyste at det trolig er manntallet som er hacket og lagt ut på nett.

Ifølge Bozdag har samtlige politiske partier i landet fått tilgang til dette manntallet fra den statlige valgkommisjonen.

– Etterforskningen vil nå bli konsentrert rundt å finne ut hvor det ble lekket fra, og hvordan, sier Bozdag.

Rammet tidligere

Tyrkia var også gjenstand for et massivt angrep fra hackergruppa Anonymous i desember. Det ble begrunnet med at Tyrkia «støtter Den islamske staten (IS) ved å kjøpe oljen deres og ta seg av de sårede krigerne deres».

Også databasen som ble hacket og lagt ut på nett denne uka, var ledsaget av kritikk av Tyrkias ledelse.

«Gjør noe med Erdogan! Han ødelegger landet deres til det ugjenkjennelige», het det blant annet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.