MEDIAMARKT

Tysk elektronikkgigant kommer til Norge

Kan gi Elkjøp og Expert kraftig konkurranse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. feb. 2011 - 15:52

Den tyske elektronikk-giganten Media-Saturn, som driver elektronikkkjedene Media-Markt og Saturn i en rekke europeiske land, planlegger å etablere seg i Norge i 2012. Det skriver Market.se, som siterer den lukkede tjenesten LebensmittelZeitung.net.

Planen skal ha blitt offentliggjort av selskapet nye konsernsjef, Horst Norberg, under et analytikertreff i Barcelona nylig.

Norberg mener at selskapet må ekspandere for å holde driftskostnadene nede, etter at resultatene har blitt forverret i den senere tiden.

Media-Saturn eier mer enn 800 butikker i 17 land. Media Markt og Saturn har ulike ledelsesstrukturer og konkurrerer mot hverandre. Media Markt er etablert i Sverige, men ellers er selskapet fraværende i Norden.

Hver butikk i kjeden er et uavhengig selskap hvor butikksjefen har en aksjepost på opptil ti prosent. Butikksjefen i hver butikk avgjør butikken lokale markedsføringsbehov, produktutvalg, samt planlegging av priser og personell.

Butikkene i begge kjedene tilbyr i gjennomsnitt 45 000 ulike produkter, men det finnes også butikker som er langt større.

Media-Saturn er en del av det tyske Metro-konsernet, som er ett av verden største handelskonsern.

Bilde av tysk Media Markt-butikk
Les også

Tysk elektronikkjede lover de laveste prisene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.