MEDIAMARKT

Tysk elektronikkgigant kommer til Norge

Kan gi Elkjøp og Expert kraftig konkurranse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. feb. 2011 - 15:52

Den tyske elektronikk-giganten Media-Saturn, som driver elektronikkkjedene Media-Markt og Saturn i en rekke europeiske land, planlegger å etablere seg i Norge i 2012. Det skriver Market.se, som siterer den lukkede tjenesten LebensmittelZeitung.net.

Planen skal ha blitt offentliggjort av selskapet nye konsernsjef, Horst Norberg, under et analytikertreff i Barcelona nylig.

Norberg mener at selskapet må ekspandere for å holde driftskostnadene nede, etter at resultatene har blitt forverret i den senere tiden.

Media-Saturn eier mer enn 800 butikker i 17 land. Media Markt og Saturn har ulike ledelsesstrukturer og konkurrerer mot hverandre. Media Markt er etablert i Sverige, men ellers er selskapet fraværende i Norden.

Hver butikk i kjeden er et uavhengig selskap hvor butikksjefen har en aksjepost på opptil ti prosent. Butikksjefen i hver butikk avgjør butikken lokale markedsføringsbehov, produktutvalg, samt planlegging av priser og personell.

Butikkene i begge kjedene tilbyr i gjennomsnitt 45 000 ulike produkter, men det finnes også butikker som er langt større.

Media-Saturn er en del av det tyske Metro-konsernet, som er ett av verden største handelskonsern.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.