Tysk Europa-avtale for Norman

Det norske datasikkerhetsselskapet Norman har kapret nok en europeisk storkunde. Fra og med inneværende måned skal tyske Actebis utstyre sine PC-er med Normans antivusprogramvare.

Avtalen innebærer at alle nye PC-er av merket Targa og Peacock de neste to årene vil ble ustyrt med Normans Virus Control 5.0, opplyser det norske selskapet i en pressemelding.

Avtalen er inngått med tyske Actebis International Distribution GmbH - et selskap som også er etablert med eget kontor i Norge (Actebis Computer AS)

Actebis planlegger å sende ut cirka én million PC-er i løpet av 2001 fra sin fabrikk i Dresden i Tyskland, opplyses det i pressemeldingen. Norman Virus Control 5.0 blir pre-installert på alle Targa- og Peacock-maskiner, og etter en online-registrering over Internett får hver bruker også tilgang til den til enhver tid siste oppdateringen av programvaren. - Denne avtalen er den andre store bundlingavtalen vi gjør med store PC-produsenter, den første var med 1,5 millioner PC-er fra Fujitsu Siemens Computers, og nå denne med 1 million PC-er fra Actebis. Vi begynner nå å få innpass hos de store maskinvare-leverandørene i Europa, sier markedsdirektør i Norman Bjørn A. Windfeldt og legger til at foruten potensialet dette representerer i omsetning for Norman innebærer de nye avtalene en betydelig markedsføringseffekt i det europeiske markedet.


Actebis ble etablert i 1986 og er for tiden en av Europas raskest voksende datadistributører. Selskapets hovedfokus er på PC-komponenter, periferiutstyr, lagringsprodukter og på egne varemerker.

Til toppen