BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tysk offentlig sektor satser på Linux

Tysk offentlig sektor og IBM inngått en avtale som innebærer at flere tusen servere og flere titusen PC-er skal over på Linux.

3. juni 2002 - 08:18

Wall Street Journal skriver at avtalen vil bli kunngjort med det første, og siterer fra et utkast til pressemelding fra den tyske innenriksministeren Otto Schily.

Avtalen mellom IBM og de tyske myndighetene innebærer store rabatter på IBM maskinvare som kjører Linux fra det tyske selskapet SuSE. Ytterligere detaljer vedrørende økonomiske betingelser er ikke kunngjort.

I utkastet til pressemelding sier Schily at "Linux i dag utgjør det beste potensielle alternativet til Windows, og fremmer derfor større heterogenitet innen programvare."

Schily oppgir flere grunner for Linux-avtalen med IBM: bedre sikkerhet, bedre pålitelighet, mindre avhengighet av én enkelt leverandør, rimeligere innkjøp og rimeligere drift.

En annen kilder anslår at avtalen kan dreie seg om flere tusen servere og flere titusen PC-er.

En talsperson for Microsoft Europa sier at en politikk som går ut på å favorisere en plattform overfor en annen kan true millioner av arbeidsplasser i programvarebransjen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.