RESULTATERFINANS

Tysk og engelsk fusjon skal ta Amazon.com

Bertelsmanns bokhandel på nettet, BOL.com, skal kanskje fusjoneres sammen med Barnesandnoble.com. Bertelsmann vil ta over "monopolet" Amazon har hatt på bokhandel over nettet.

Sigvald Sveinbjørnsson
29. mai 2000 - 11:24
BertelsmannBOL.com (Bertelsmann Online),
Barnesandnoble.com.Amazon.com.Financial Times
Les mer om Bertelsmann:
Giganter satser på elektroniske bøker
Nordisk bokhandel får mediegigant på eiersiden


Amazon.com er den ubestritte kongen av bokhandlerne på nettet, men Bertelsmanns selskap BOL er definitivt størst når det gjelder geografisk spredning. BOL er representert i 13 land. Å sette BOL sammen med Barnesandnoble.com kan gi begge en real oppgang, både i USA og i Europa, mener analytikere Financial Times har snakket med.

Forhandlingene mellom BOL, Bertelsmann på den enesiden og Barnesandnoble.com andre store eier, bokkjeden Barnes and Noble, har enda ikke ført til en avtale mellom de to. Tyske medier har uansett spekulert i at Bertelsmann må gi slipp på BOL.com varemerket til fordel for Barnesandnoble, BN.com, om det skulle bli en fusjon.

Etter at Bertelsmann kvittet seg med America Online Europe, har de tyske mediemagnatene jobbet mye for å sikre at e-handelstjenestene vil favne bredt og ha mye trafikk. Blant annet er Bertelsmann med i samtalene det spanske Internett-selskapet Terra Networks har med amerikanske Lycos. Her vil Bertelsmann inn som partner, noe som passer greit i og med at Bertelsmann vil spre sine e-handlelstjenester utover Latin-Amerika og Asia.

Tidligere i år kjøpte BOL.com opp den svenske nett-bokhandelen Bokus.com.

Les mer om Bertelsmanns BOL og Bokus:
EU godkjenner Bertelsmann-handel
Bertelsmann utsetter bol.com-notering
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra