Tysk og engelsk fusjon skal ta Amazon.com

Bertelsmanns bokhandel på nettet, BOL.com, skal kanskje fusjoneres sammen med Barnesandnoble.com. Bertelsmann vil ta over "monopolet" Amazon har hatt på bokhandel over nettet.

Det tyske medieselskapet Bertelsmann vil bli størst på e-handel. I Europa eier mediegiganten bokhandelstjenesten BOL.com (Bertelsmann Online), en europeisk utgave av amerikanske Barnesandnoble.com. Samtidig eier Bertelsmann 40 prosent av Barnesandnoble.com. Planen er å fusjonere selskapene sammen for å skaffe seg et sterkere merkenavn og konkurrere med amerikanske Amazon.com. Det skriver Financial Times.
Les mer om Bertelsmann:
Giganter satser på elektroniske bøker
Nordisk bokhandel får mediegigant på eiersiden
BOL.com er idag et heleid datterselskap av Bertelsmann, men det var planer om å sette selskapet på børs. Disse planene ble utsatt eller skrinlagt som følge av dårlig klima i kapitalmarkedet, skriver Financial Times.


Amazon.com er den ubestritte kongen av bokhandlerne på nettet, men Bertelsmanns selskap BOL er definitivt størst når det gjelder geografisk spredning. BOL er representert i 13 land. Å sette BOL sammen med Barnesandnoble.com kan gi begge en real oppgang, både i USA og i Europa, mener analytikere Financial Times har snakket med.

Forhandlingene mellom BOL, Bertelsmann på den enesiden og Barnesandnoble.com andre store eier, bokkjeden Barnes and Noble, har enda ikke ført til en avtale mellom de to. Tyske medier har uansett spekulert i at Bertelsmann må gi slipp på BOL.com varemerket til fordel for Barnesandnoble, BN.com, om det skulle bli en fusjon.

Etter at Bertelsmann kvittet seg med America Online Europe, har de tyske mediemagnatene jobbet mye for å sikre at e-handelstjenestene vil favne bredt og ha mye trafikk. Blant annet er Bertelsmann med i samtalene det spanske Internett-selskapet Terra Networks har med amerikanske Lycos. Her vil Bertelsmann inn som partner, noe som passer greit i og med at Bertelsmann vil spre sine e-handlelstjenester utover Latin-Amerika og Asia.

Tidligere i år kjøpte BOL.com opp den svenske nett-bokhandelen Bokus.com.

Les mer om Bertelsmanns BOL og Bokus:
EU godkjenner Bertelsmann-handel
Bertelsmann utsetter bol.com-notering
Til toppen