Tysk selskap kjøper brukte Windows-lisenser

Tyske PC-brukere som av en eller annen grunn sitter på nyere Windows-lisenser, kan nå selge disse til en tysk PC-produsent som selger dem på nytt sammen med nye PC-er.

Tyske PC-brukere som av en eller annen grunn sitter på nyere Windows-lisenser, kan nå selge disse til en tysk PC-produsent som selger dem på nytt sammen med nye PC-er.

Den tyske PC-produsenten Waibel tilbyr å kjøpe brukte lisenser for Windows 98 SE, Windows ME, Windows NT 4.0 eller Windows 2000 Professional fra tidligere og nåværende PC-eiere som ikke lenger har behov for lisensen til operativsystemet.

Waibel betaler opptil 65 tyske mark for en Windows 98 SE lisens, og opptil 85 tyske mark for en NT eller Windows 2000 lisens. Den nøyaktige prisen forhandles i hvert enkelt tilfelle. Waibel selger lisensene videre sammen med nye PC-er for mellom 95 og 135 tyske mark.

Foreløpig er det kun tyskspråklige utgaver av lisensene Waibel er interesserte i å kjøpe.

Til det tyske IT-magasinet c't opplyser Waibel at det i Tyskland finnes ti millioner brukbare operativsystem som vil bli verdiløse i løpet av noen få år fordi lisensinnehaverne enten kjøper nok en lisens sammen med sin neste PC, bytter operativsystem eller rett og slett kaster det hele når maskinen ikke duger lenger.

Ifølge Waibel utgjør denne mengden operativsystemer i dag en verdi på minst to milliarder tyske mark, noe som ikke bør gå til spille. Selskapet argumenterer videre med at pengene bør forbli i Tyskland og ikke brukes til å finansiere et amerikansk selskap.

Ifølge c't er det også fint lite Microsoft kan gjøre med dette. BGH (Bundesgerichtshof), den tyske høyesteretten, har nemlig godkjent virksomheten.

Til toppen