Tyske myndigheter advarer mot Internet Explorer

Det føderale IT-sikkerhetskontoret i Tyskland fraråder bruk av Internet Explorer.

Microsofts nettleser, Internet Explorer, har nok en gang blitt kritisert av statlige sikkerhetsmyndigheter. En talsmann for tyske Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), Michael Dickopf, sier i et intervju med Berliner Zeitung, at brukere av Internet Explorer i stedet bør benytte en annen nettleser, for eksempel Mozilla eller Opera. BSI er bekymret over Internet Explorers tiltrekningskraft på virus og ormer, noe som i forbindelse med bruk av nettbanker kan utgjøre en stor sikkerhetsrisiko,

Bakgrunnen for intervjuet var et tilfelle i Dresden, hvor en trojansk hest hadde etablert seg i Internet Explorer og sendt både PIN-kode og et unikt transaksjonsnummer til en server i USA. Dette ble brukt til å tappe brukerens konto for penger.

Dickopf sier likevel at trojaneren det er her snakk om, er svært sjelden. Han sier også at Internet Explorer ikke er alene om å ha sikkerhetshull, men mener at den store utbredelsen av Internet Explorer gjør den mye attraktiv for angripere enn konkurrentene. BSI ønsker derfor et mer variert nettleserlandskap og slutt på den monokulturen som nå eksisterer.

    Les også:

I juni i år gikk amerikanske US-CERT ut med en lignende advarsel mot bruk av Internett Explorer. I en måling av nettleserbruken gjort en måned senere av WebSideStory, ble det for første gang på svært på mange år målt en nedgang i andelen som bruker Internet Explorer. Nedgangen var på omtrent ett prosentpoeng til 94,73 prosent. Til gjengjeld fikk særlig Mozilla forhøyet brukerandel i målingen.

Thomas Baumgärtner, talsmann for Microsoft i Tyskland, benekter overfor Berliner Zeitung at Internet Explorer er mer usikker enn andre nettlesere.

Les mer om: