Tyskere vil ha ha struktursurf

En overvekt av tyskere er absolutt ikke interessert i å koble seg online. Det konkluderer en ny undersøkelse som bekrefter mytene om en forbundsrepublikk som ønsker et velorganisert Internett.

To franske institutt (Ipsos og RISC) har undersøkt onlinebruk i fem, store europeiske land. I forhold til Spania, Frankrike, Storbritannia og Italia, synes tyskerne mer innstilt på stabilitet enn forandring.

Det mener i hvert fall lederen av Ipsos, Harald Hasselmann, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

58 prosent av tyskerne er ikke interessert i komme seg online. I de andre landene er nettmotstanden 20 prosent lavere enn i Tyskland. Kun 24 prosent benytter internettet regelmessig, mens kun ytterligere 17 prosent gjerne vil online.

- De anarkistiske strukturer på Internett faller ikke i tyskernes smak, da de har en utpreget trang til det velorganiserte, het det i en kommentar fra franske RISC i forbindelse med presentasjonene av undersøkelsen denne uken. I alt 12.000 personer er intervjuet og instituttene bak undersøkelsene mener likevel at de sosio-kulturelle kløftene mellom de europeiske landene er mindre enn for ti år siden.

Og selv om tyskerne synes det er kjedelig å logge seg på, innser tyskerne nettets betydning, blant annet for konkurranseevnen.

Til toppen