BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tyskland advarer mot Microsoft Palladium

Et brev fra det tyske departementet for økonomi og arbeid advarer nasjonalforsamlingen mot følgene av Microsofts teknologi Palladium.

10. des. 2002 - 09:12

Les også

Palladium har følgelig ført til mye debatt, og et ramaskrik blant personvernaktivister og andre som mener det får være grenser for fjernstyring av private PC-er.

Nå tar for første gang et regjeringsorgan bladet fra munnen, og kritiserer Palladium. I et to siders brev til nasjonalforsamlingen, Bundestag, skriver det tyske departementet for økonomi og arbeid at om man skulle ta i bruk Palladium i stort omfang for å sikre PC-er, vil man samtidig gjøre seg avhengig av Microsoft-lisenser med påfølgende risiko for høye kostnader. Brevet er datert 26. november, og besvarer henvendelser fra medlemmer av det kristelig-demokratiske opposisjonspartiet CDU.

Brevet anfører videre at Palladium vil kunne brukes til å heve markedsterskelen for konkurrerende operativsystemer som Linux, og advarer mot lovforslaget fra den amerikanske senatoren Fritz Hollings som vil pålegge brikkebasert kopibeskyttelse i PC-er og andre elektroniske forbruksvarer.

Den tyske regjeringen opprettet en arbeidsgruppe i august for å gå gjennom Palladium og IT-gigantene Hewlett-Packard, IBM, Intel og Microsofts "Trusted Computing Platform Alliance" (TCPA).

Microsoft forsikrer at de ikke har til hensikt å misbruke Palladium, og at de vil gjerne snakke med den tyske og andre regjeringer om hvordan man kan fremme sikrere databehandling.

Også myndighetene i Frankrike og Kina har signalisert skepsis til Palladium som kan tenkes å innføre bakdører i sikkerhetsprogramvare. Mye av diskusjonen rundt åpen kildekode i disse landene dreier seg om å være hundre prosent sikker på at applikasjonene de bruker ikke inneholder funksjonalitet som kan misbrukes av andre over en nettverksforbindelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.