BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tyskland forbereder seg på Chaos

Chaos Computer Club, Europas mest berømte hackergruppe, arrangerer sommerleir i Berlin neste uke.

Eirik Rossen
27. juli 1999 - 11:29
Chaos Communication Camp 1999.
Chaos Communication Camp 1999.

Opplegget for Chaos Communication Camp er utførlig beskrevet på begivenhetens nettsted.

Chaos Computer Club anerkjennes som en svært seriøs organisasjon. Den har blant annet engasjert seg for å vise hvor grunnleggende usikkert det er å ferdes på Internett, særlig hvis man stoler på programvare fra Microsoft. Vinteren 1997 laget Chaos-medlemmer en ActiveX-modul som kunne brukes til ubemerket å tappe penger fra bankkontoen til brukeren av pengeprogrammet Quicken.

Chaos har i dag som mål å være en interesseorganisasjon for IT-brukere med en kritisk innstilling til sensur spesielt og samfunnet generelt. Alle aktiviteter i dag er innenfor lovens rammer.

Leiren går fra fredag 6. august til søndag 8. august, og organiseres som teltleir. Dataforbindelser besørges av et trådløst Ethernet. Forbindelsen til Internett er på 34 Mbps. Arrangøren lover strøm til alle. Alle "nerds, hackers and phreaks" er velkomne mot å betale 150 tyske mark for å dekke utgiftene. Representanter for øvrighet og næringsliv får adgang mot å fylle ut et eget registreringsskjema. De må ut med 1500 mark, pluss "skatt".

Leiren organiseres rundt noen sentrale telt for fellesaktiviteter som foredrag, seminarer og fritid, samt "landsbyer" viet temaer som hacking, kryptering, reengineering, låsdirking og digital kunst. All offisiell informasjon skal gis på tysk og engelsk, selv om de fleste deltakerne antas å snakke tysk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.