FORBRUKERTEKNOLOGI

Tyskland trekker seg fra europeisk søkemotor

Tyskland trekker seg fra en tverrstatlig søkemotor etter uenighet med Frankrike.

4. jan. 2007 - 07:38

Quaero er latinsk for «jeg søker». Det er et europeisk prosjekt som har som mål å bygge en søkemotor som kan konkurrere med Google.

Prosjektet har fått flerfoldige millioner euro i statlige midler. Det ble lansert av Frankrikes president Jacques Chirac i april 2005.

Den tyske regjeringen bekreftet denne uken at de trekker seg fra prosjektet etter uenigheter med Frankrike om grunnleggende design-prinsipper og hva løsningen skulle omfatte. Frankrike ville satse på å utvikle en løsning som skulle kunne håndtere audio og video i tillegg til tekst, mens Tyskland ville fokusere utelukkende på tekst.

Tyskland og Frankrike hadde tidligere diskutert å bevilge mellom en og to milliarder euro til prosjektet. Frankrike sier til International Herald Tribune at de vil fortsette prosjektet. Det kan muligens skje med midler fra EU.

– I Tyskland var det nok også motstand mot ideen mot et slikt prosjekt ledet av regjeringer, sier Andreas Zeller, styreleder for programvare ved Saarland universitetet i Saarbrücken i Tyskland, til avisa.

Han legger også til at mange av Tysklands beste forskere ikke lot seg motivere av å finne opp hjulet på nytt.

Tyskerne vil nå isteden satse på et mindre, nasjonalt prosjekt som går under navnet Theseus.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.