Tyskland trekker seg fra europeisk søkemotor

Tyskland trekker seg fra europeisk søkemotor

Tyskland trekker seg fra en tverrstatlig søkemotor etter uenighet med Frankrike.

Quaero er latinsk for «jeg søker». Det er et europeisk prosjekt som har som mål å bygge en søkemotor som kan konkurrere med Google.

Prosjektet har fått flerfoldige millioner euro i statlige midler. Det ble lansert av Frankrikes president Jacques Chirac i april 2005.

Den tyske regjeringen bekreftet denne uken at de trekker seg fra prosjektet etter uenigheter med Frankrike om grunnleggende design-prinsipper og hva løsningen skulle omfatte. Frankrike ville satse på å utvikle en løsning som skulle kunne håndtere audio og video i tillegg til tekst, mens Tyskland ville fokusere utelukkende på tekst.

Tyskland og Frankrike hadde tidligere diskutert å bevilge mellom en og to milliarder euro til prosjektet. Frankrike sier til International Herald Tribune at de vil fortsette prosjektet. Det kan muligens skje med midler fra EU.

– I Tyskland var det nok også motstand mot ideen mot et slikt prosjekt ledet av regjeringer, sier Andreas Zeller, styreleder for programvare ved Saarland universitetet i Saarbrücken i Tyskland, til avisa.

Han legger også til at mange av Tysklands beste forskere ikke lot seg motivere av å finne opp hjulet på nytt.

Tyskerne vil nå isteden satse på et mindre, nasjonalt prosjekt som går under navnet Theseus.

    Les også:

Til toppen