Tyskland vil forby harde skytespill

Tyske myndigheter vurderer et totalforbud mot skytespill etter en skyte-episode på en skole.

Tyske myndigheter vurderer et totalforbud mot skytespill etter en skyte-episode på en skole.

Tyskland vil ha enda strengere regler for skytespill etter hendelsen med 18-åringen som drepte seg selv med et gevær etter å ha stormet en skole og såret 11 personer. 18-åringen var en ivrig Counter Strike spiller og selverklært Internett-nerd ifølge lokale aviser.

En ny lov som følge av skyteepisoden i Tyskland i forrige måned, kan gi utviklere, videreselgere og spillere av hard og grusom vold i dataspill opptil ett år i fengsel, skriver Financial Times.

Lovforslaget fra de tyske statene Bavaria og Saxony, som skal presenteres for regjeringen neste år, har allerede vakt sterke reaksjoner i den tyske spillindustrien.

Dersom tyske politikere får det slik de vil, kan virtuelle spillere i Europas største videospill marked, raskt havne bak virkelige fengselsmurer.

Dette kan ramme den tyske industrien hardt, for ifølge PriceWaterhouseCoopers er Tyskland verdens tredje største marked for spill underholdning, med 40 000 nettspill selskaper.

Signalet kommer svært ubeleillig for Sony, som har måtte utsette den europeiske lanseringen av spillmaskinen Playstation 3 til mars neste år på grunn av manglende komponenter.

«Call of Duty 3» og «Fall of Man», som er de to spillene som topper Amazons bestselger-liste vil være de første som blir berørt av forbudet.

Til toppen