XIAOMI

Tyskland vil undersøke omstridt kinesisk mobiltelefon

Tysklands datasikkerhetstilsyn skal under dekselet på Xiaomi-telefonene.

Litauens viseforsvarsminister har bedt innbyggerne unngå Xiaomi-telefoner. Nå skal Tyskland undersøke telefonene.
Litauens viseforsvarsminister har bedt innbyggerne unngå Xiaomi-telefoner. Nå skal Tyskland undersøke telefonene. Illustrasjon: Nanna Skytte/Version2
Lasse Skovgaard, Version2
11. okt. 2021 - 17:00

Tysklands datasikkerhetstilsyn gjennomfører nå en teknisk undersøkelse av mobiltelefoner produsert av kinesiske Xiaomi, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det framgår ifølge Reuters ikke nøyaktig hva den tekniske undersøkelsen innebærer.

Xiaomi havnet i hardt vær i forrige uke, da viseforsvarsministeren i Litauen oppfordret landets innbyggere til å kvitte seg med kinesiske telefoner, og avstå fra å kjøpe dem i fremtiden.

Oppfordringen kom etter publiseringen av en rapport fra Litauens nasjonale senter for cybersikkerhet, som beskriver hvordan det er mulig å fjernaktivere en programvare i Xiaomis Mi 10T 5G -telefon - som gjør det mulig å identifisere og sensurere ord og uttrykk som «frigjør Tibet» og «lenge leve Taiwans uavhengighet».

Tyskland har tidligere bekymret seg over bruken av teknologi fra kinesiske selskaper i forbindelse med utrulling av Huaweis 5G-nettverk.

Denne artikkelen ble først publisert på Version2 for deres abonnenter. Den er tilgjengelig på norsk for abonnenter av Ekstra gjennom vår samarbeidsavtale.

Norwegian Telecom er konkurs etter at de har slitt med svak lønnsomhet i lang tid. Selskapet har montert og vedlikeholdt 5G-utstyr rundt omkring i Norge for Telia - blant annet i Dovrefjell nasjonalpark. Selskapet ble startet av Kasper Kullberg og Slawomir Tubek.
Les også

Gjør endringer etter sviende tap: – Dessverre en del useriøse bedrifter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.