XIAOMI

Tyskland vil undersøke omstridt kinesisk mobiltelefon

Tysklands datasikkerhetstilsyn skal under dekselet på Xiaomi-telefonene.

Litauens viseforsvarsminister har bedt innbyggerne unngå Xiaomi-telefoner. Nå skal Tyskland undersøke telefonene.
Litauens viseforsvarsminister har bedt innbyggerne unngå Xiaomi-telefoner. Nå skal Tyskland undersøke telefonene. Illustrasjon: Nanna Skytte/Version2
Lasse Skovgaard, Version2
11. okt. 2021 - 17:00

Tysklands datasikkerhetstilsyn gjennomfører nå en teknisk undersøkelse av mobiltelefoner produsert av kinesiske Xiaomi, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det framgår ifølge Reuters ikke nøyaktig hva den tekniske undersøkelsen innebærer.

Xiaomi havnet i hardt vær i forrige uke, da viseforsvarsministeren i Litauen oppfordret landets innbyggere til å kvitte seg med kinesiske telefoner, og avstå fra å kjøpe dem i fremtiden.

Oppfordringen kom etter publiseringen av en rapport fra Litauens nasjonale senter for cybersikkerhet, som beskriver hvordan det er mulig å fjernaktivere en programvare i Xiaomis Mi 10T 5G -telefon - som gjør det mulig å identifisere og sensurere ord og uttrykk som «frigjør Tibet» og «lenge leve Taiwans uavhengighet».

Tyskland har tidligere bekymret seg over bruken av teknologi fra kinesiske selskaper i forbindelse med utrulling av Huaweis 5G-nettverk.

Denne artikkelen ble først publisert på Version2 for deres abonnenter. Den er tilgjengelig på norsk for abonnenter av Ekstra gjennom vår samarbeidsavtale.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.