Tyst på en venn, følg kriminelle på nettet

Politiet i Trondheim har startet et kommersielt pionérprosjekt som skal la dem kommunisere med publikum på nettet. "Tyst på en venn"-funksjon skal de også ha, muligens.

Politiet i Trondheim har startet et kommersielt pionérprosjekt som skal la dem kommunisere med publikum på nettet. "Tyst på en venn"-funksjon skal de også ha, muligens.

Neste uke lanseres et nettsted som skal la politiet i Torndheim gjøre jobben sin enda bedre.

Krimvakta.com er et samarbeidsprosjekt mellom Trondheimspolitiet og Firmanett som har satt opp tjenesten.

De mener tjenesten kan være unik på verdensbasis.

digitoday var inne og snuste på tjenesten for et par uker siden, men da vi ringte Firmanett var de stumme som østers, og mens vi satt på telefonen ble sidene stengt for utenforstående.

Den versjonen som da lå ute var en beta-versjon, og verken politiet eller Firmanett mener denne betaen på langt nær er så bra som det ferdige produktet skal bli.

Sidene skal oppdateres av politibetjent Lars Melvold, som også driver nettsiden Politihunden.com. På Krimvakta.com skal du - etter det vi kunne se på betaen - kunne sjekke tapt og funnet, tipse politiet om 'venner', tipse venner om Krimvakta.com, se hvem som er etterlyst, melde deg på en mailingliste og antakeligvis mye mer.

Nettstedet skal lanseres på en pressekonferanse førstkommende mandag, og ifølge pressemeldingen er hensikten med nettstedet å skape større trygghet gjennom forventet høyere oppklaringsprosent.

Det er særlig 'hverdagskriminaliteten' nettstedet skal konsentrere seg om, og det skal være et interaktivt kommunikasjonssystem mellom Stiftsstadens borgere og politiet.

Nettstedet skal selge bannerannonser, og den biten er det Firmanett som skal ta seg av.

Til toppen