BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tyveriene kunne vært unngått

Tyveriøkningen av mobiltelefoner kunne vært unngått dersom produsentene og teleselskapene hadde planlagt og varslet om problemet.

24. aug. 2000 - 15:30




Følg saken i digitoday.no:
Slik modifiserer tyven mobiltelefonen din
Eksplosjon i tyveri av mobiltelefoner
Tyvene låser opp din stjålne mobil
Tyveriene kunne vært unngått


De kloke hodene i Nokia og Ericsson har nok tenkt på problemet, men ledelsen i selskapene sa aldri i fra, dårlige nyheter som kan påvirke omdømmet og kanskje aksjekursen feier man under teppet. Nå er problemet blitt offentlig og selskapene har et forklaringsproblem.

En løsning hadde vært å brenne IMEI-koden inn i ikke-overskrivbare kretser. Kanskje hadde det likevel vært mulig å lure telefonene, men hadde Nokia og Ericsson sagt i fra i tide, kunne teleoperatørene begynt å planlegge sjekking og søke-teknikker som kan avsløre endrede koder tidligere.

Teleoperatørene har også noe av skylden. De har lenge logget IMEI-koder, men aldri analysert dem for å lete etter for eksempel duplikater.

Er man veldig kynisk, kan man si at både produsentene og operatørene tjener penger på tyveriene fordi de får flere kunder og selger mange erstatningstelefoner.

Først nå har aktørene begynt å samarbeide om løsninger for å redusere problemet. Det vil ta lang tid før det hjelper deg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.