KARRIERE

Uaktuelt å senke lønnen til norske nettkonsulenter

Mens svenske konsulentselskaper vurderer å senke lønnen til sine ansatte, sier norske konsulentsjefer nei. - Det er siste utvei, mener tre av dem, inkludert Sverre Hurum i Cell Network.

6. feb. 2002 - 10:00
Svenska Dagbladet


Icon Medialab ABMind ABIntentia

Jusek

digi.no

Alexander ArnesenIcon Medialab AS
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA






Cell Network har også virksomhet i Sverige og vært gjennom nedskaleringer i Norge. Etter å ha vært langt oppe på 200-tallet, er selskapet i dag 175 norske ansatte. Og ingen av disse kan forvente seg en nedjustering i de personlige inntektene.


- Vi planlegger ingen lønnsnedgang, nei, sier Norges-sjef Sverre Hurum.

- Vi har diskutert alternativene og sett på alle muligheter i forbindelse med kostnadsreduksjoner. Lønnsnedgang vil i tilfelle være absolutt siste løsning, mener han.

Hurum mener at en kompetansebedrift hele tiden må søke den ideelle kompetansemiksen som gjør at de fokuserer på de "rette" områdene.

- I hele 2001 har vi redusert eller byttet kompetanse gjennom nedskaleringer. Nå er vi der vi skal være. Forhåpentligvis har vi lært endel av fusjonene i kunnskapsbedrifter og kommer nok ikke til å inngå noen nye, store fusjoner, sier han og spår at veksten vil komme gjennom det bedriftene bygger selv.

- Jeg tror en eventuell ekspansjon skjer gjennom organisk vekst. Hvis det blir kjøp, blir det komplementære enheter fra små miljøer som lett lar seg integrere i organisasjonen forøvrig.

Hurum vil imidlertid ikke si noe om de nåværende 175 Cell-ansatte kan forvente seg en lønnsvekst i 2002.

Det kan imidlertid Mogul-sjef Jon Øyvind Eriksen. Han har lovet sine ansatte en lønnsøkning 1. april.

Mogul i Norge har vært gjennom en stor nedbemanningsrunde etter fusjoner med diverse selskap i 1999-2000. På det meste var Mogul 193 personer, i dag er det 90 stykker igjen. Selskapet har skiftet navn til Mogul Technology og blitt et ganske rendyrket IT-konsulentselskap.

- Det er et stykke fra nettbølgen i 2000 til det vi driver med i dag, sier Eriksen til digi.no. Etter at selskapet våren 2001 opplevde en kraftig nedgang i markedet for typiske webløsninger, er det teknologene, spesielt i gamle Numerica Taskon, som utgjør brorparten av selskapet i dag.

- Vi har en jevn strøm av oppdrag og en god ordrereserve for 2002. Mogul har spesialisert seg på områder som bank og finans og sitter med en lang rekke IT-arkitekter med kompetanse på Java-område, opplyser Eriksen og innrømmer at det fortsatt er et stort press i markedet.

- Det er generelt sett tøff konkurranse, og det går jo nesten ikke én dag uten at det nedbemannes rundt oss. Men vi skal absolutt ikke inngå lønnssenkninger for å redusere kostnadene. Vi har heller ingen planer om å nedbemanne konsulentvirksomheten for øyeblikket, sier Eriksen som varsler at det denne uken kommer gode tall fra Mogul, spesielt for fjerde kvartal i fjor.

Han kan imidlertid ikke røpe mer, siden selskapet er børsnotert i Sverige.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra