RESULTATERFINANS

Uaktuelt for LO å kjøpe ut Telenor

Andre må redde mediemangfoldet i Norge, mener Roar Flåthen.

LO-leder Roar Flåthen ønsker ikke å gjøre den LO og LO-forbundene til majoritetseier i A-pressen.
LO-leder Roar Flåthen ønsker ikke å gjøre den LO og LO-forbundene til majoritetseier i A-pressen. Bilde: Trond Isaksen
11. jan. 2012 - 08:01

Oslo (NTB): Telenor vil selge sin eierdel i A-pressen, men for LO som er den andre storeieren i mediekonsernet, er det uaktuelt å overta aksje-posten.

LO-leder Roar Flåthen ønsker ikke å gjøre den LO og LO-forbundene til majoritetseier i A-pressen. <i>Bilde: Trond Isaksen</i>
LO-leder Roar Flåthen ønsker ikke å gjøre den LO og LO-forbundene til majoritetseier i A-pressen. Bilde: Trond Isaksen

– At vi skulle bli majoritetseier har aldri vært diskutert, sier LO-leder Roar Flåthen til Klassekampen.

En slik strategi tror han de aller fleste mener ville vært veldig uheldig. A-pressen eies i dag av LO og forskjellige LO-forbund med 48,6 prosent, Telenor har 48,2 prosent mens stiftelsen Fritt Ord sitter på 3,2 prosent av aksjene.

Etter at Telenors konserndirektør Kristin Skogen Lund i både Klassekampen og Dagens Næringsliv mandag gjorde det klart at selskapet ønsker å selge seg ut av A-pressen dersom muligheten skulle dukke opp, sier Roar Flåthen det er vanskelig å se for seg norske kjøpere av A-pressen.

– I mange år har Telenor vært en god partner for LO i vårt felles eierskap av A-pressen, men vi har vært innforstått med at de vil ut. Når dette nå sies i klartekst, håper vi at det kommer en ny eier som er villig til å tenke like langsiktig, sånn at A-pressen blir et godt konsern som legger grunnen for norsk mediemangfold, sier Flåthen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.