AVTALER & KONTRAKTER

Uavklart hvem som erstatter Siemens

Ementor-sjef Steinar Sønsteby overtar Siemens-kontrakten, men mye er fortsatt uklart.

9. nov. 2006 - 10:37

I en pressemelding i går ble det gjort kjent at Ementor vant hoffleveransen til Forsvaret, som dermed overtar den prestisjefylte kontrakten fra Siemens Business Services (SBS) som nå er under granskning for korrupsjon.

SBS leverte i hovedsak Fujitsu-Siemens-utstyr til Forsvaret, men også PC'er fra Dell, IBM og fra andre produsenter av tradisjonell IT infrastruktur.

Ementor har ikke et søster-selskap som produserer PCer. Og hvem som skal leverer de mange tusen PCene og serverne Forsvaret skal er dermed fremdeles uklart.

Ementor har dermed blitt mer en logistikk-partner for Forsvaret enn en ren leverandør slik Siemens/SBS var.

Ementor har tidligere hatt HP som preferert partner, men Ementor-sjef Steinar Sønsteby vil ikke svare på verken hvem selskapet vil bruke som leverandør av utstyr til Forsvaret eller hvorvidt Ementor kan videreføre den gunstige avtalen med garantert fortjeneste.

- De kommersielle forpliktelser som ligger i kontrakten ønsker jeg ikke å gå inn på. Noen priser er gitt og noen er marginalpriser, sier han.

HP er en del av Ementors partnerprogram, der HP tidligere strategisk har vært staket ut som en preferert leverandør til Ementor-kundene.

Men det er ikke gitt at HP vil få noen fordeler i leveransen til Forsvaret.

Maskinvareleveransen gjelder de to neste årene, med opsjoner på ytterligere to år, og har en verdi på minst 250 millioner kroner.

- Kontrakten er ikke fastlåst på noen måte. Foruten Ementors tjenester, er Forsvaret fri til å velge fra alle de produsenter vi representer, forteller Sønsteby til digi.no.

Dermed åpner det seg en mulighet for alle de store IT-leverandørene som IBM, Sun, HP, Microsoft, Fujitus Siemens og Cisco.

Det er Forsvaret selv som vil lage en godkjent produktliste, understreker Sønsteby.

Sønsteby forventer at avtalen vil gi 30 til 40 millioner kroner i omsetning i inneværende kvartal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.