Ublue marginer hos Microsoft

Microsoft offentliggjorde kanontall for kvartalet fram til 31. desember. Bill Gates sitter igjen med nesten av halvparten av det du betaler for din Microsoft-programvare.

I en ny rekord, solgte Microsoft programvare for 37 milliarder kroner og satt igjen med hele 15 milliarder kroner i fortjeneste i andre kvartal i selskapets avvikende regnskapsår. Omsetningen er 38 prosent høyere enn i tilsvarende kvartal i 1997.

Sammen med like hyggelige tall fra Intel beviser Microsoft-resulatene at databransjen har fått lagt inn femtegiret igjen etter en svak høst preget av Asia-krise og finansiell uro.

Microsoft forteller at salget av både Windows NT, Windows 98 og Office vokser raskt. Men som mange andre dataselskaper er Microsoft usikre på hva året skal bringe. Mange selskaper er urolige for at kundene skal bli så opptatt med år 2000-arbeidet at de ikke vil handle nye produkter til høsten.

- Vi vet vel ikke noe mer enn andre, så dette blir gjetting. Vi hører fra en del av våre større kunder at de planlegger å stoppe sine innkjøp til høsten, men vi tror ikke dette vil bremse opp det totale salget så mye, sa John Thompson, IBMs programvaresjef under en Lotus-pressekonferanse i Orlando i går.

Den nærmeste framtida er også ganske lys. Analytikere flest forventer stigende aksjekurs foran vårens lansering av kontorsuiten Office 2000.

Analytikere er også spente på hvordan kundene vil reagere når Microsoft lanserer Office 2000 i mars. Digi.no kunne forrige uke fortelle at de to analyseselskapene GartnerGroup og IDC mener at Office 2000 ikke gir så store fordeler og at kunder burde konsentrere seg om år 2000-arbeidet. (Se lenke i høyre marg.)

Til toppen