UTVIKLING

– Ubuntu kommer til Windows 10

Kan bli avslørt under Build-konferansen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. mars 2016 - 12:31

Microsofts største utviklerkonferanse, Build, starter for alvor i ettermiddag. Det er ventet mange nyheter knyttet til blant annet kryssplattform app-utvikling, nettsky, Hololense og Windows 10. Enkelte av nyhetene skal være ganske oppsiktsvekkende.

En nyhet i denne kategorien er at Linux-distribusjonen Ubuntu på en eller annen måte vil kunne kjøres som et undersystem i Windows 10. Det er ZDNet som skriver dette, basert på uttalelser fra kilder hos Canonical, Ubuntu-prosjektets hovedsponsor.

Det understrekes at det ikke dreier seg om noen form for virtuell maskin, men også at det vil være mulig å kjøre Ubuntu og Windows samtidig.

Linux?

Det er foreløpig ganske uklart, men Ubuntu-utgaven det her snakkes om, vil tilsynelatende kjøres primært på toppen av et sett med Windows-biblioteker. Hvilken rolle Linux eventuelt vil spille, er ukjent. Men antagelig vil den være mer begrenset enn det som er vanlig i Ubuntu.

I en separat artikkel viser ZDNet til lekkasjer fra foredragslisten fra Build-konferansen, hvor det går fram at et av foredragene har tittelen «Running Bash on Ubuntu on Windows!». Bash er et velkjent Unix-shell (kommandolinjegrensesnitt) som også benyttes av mange Linux-brukere.

Man finner ikke igjen dette foredraget i den offisielle listen over foredrag, men det er ikke uvanlig at foredrag om nyheter under konferanser som dette, først blir gjort kjent etter at nyhetene har blitt kunngjort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.