Ubuntu Linux rettes mer mot bedriftene

Forlenget support og utvidet serverstøtte skal gjøre Ubuntu Linux mer attraktiv for bedrifter.

Ubuntu Linux rettes mer mot bedriftene

Forlenget support og utvidet serverstøtte skal gjøre Ubuntu Linux mer attraktiv for bedrifter.

Ubuntu, den trolig raskest voksende Linux-distribusjonen for vanlige PC-er, tas stadig mer i bruk også på servere. Når utgiverselskapet Canonical den 1. juni i år slipper Ubuntu 6.06 LTS (Long-Term Support), også kjent som «Dapper Drake», vil dette være den første Ubuntu-utgaven som har støtte for Suns Niagara-prosessor. Dette forteller Shuttleworth, grunnlegger av Canonical, til News.com. Det er i først omgang Suns T1000- og T200-servere.

Selv om Sun ikke offisielt har annonsert noe samarbeid med Canonical, sa Sun-sjef Jonathan Schwartz under JavaOne-konferansen tidligere i mai at Ubuntu muligens er blant de viktigste - om ikke den viktigste Linux-distribusjonen der ute.

Nytt er det også at Ubuntu 6.06 LTS får betydelig forlenget supportperiode. Mens dagens utgave av distribusjonen, Ubuntu 5.10 «Breezy Badger», har en supportperiode på 18 måneder, vil Ubuntu 6.06 LTS leveres med tre års support for desktop-versjonen og fem år for serverutgaven. Dette gjøre Ubuntu mer attraktiv for bedrifter som ikke ønsker å måtte oppgradere operativsystem allerede etter halvannet år for å få fortsatt tilgang til oppdateringer.

Til News.com forteller Shuttleworth at Ubuntu ennå ikke er klar for Suns hypervisor, som ville ha gjort det mulig å kjøre Ubuntu side om side med Solaris på Niagara-maskinene. Men han lover at dette er noe som kommer.

Til toppen