BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ubuntu Linux skal fokusere på mobil ytelse

Mobilitet og bærbar produktivitet er blant målene for den niende utgaven av Ubuntu.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. feb. 2008 - 09:06

Ubuntu-general Mark Shuttleworth kunngjorde i går de første planene for den niende utgaven av Linux-distribusjonen Ubuntu på fire år. Denne utgaven, som vil få versjonsnummeret 8.10, skal lanseres i oktober i år. Den vil etterfølge langtidsutgaven «Hardy Heron» (8.04) som nå er funksjonsferdig, og som skal lanseres den 24. april.

Høstens Ubuntu-versjon vil få kallenavnet «Intrepid Ibex», som betyr noe slikt som «fryktløs steinbukk». De detaljerte planene for denne skal utarbeides under en utviklerkonferanse i Praha i mai, men Shuttleworth skriver det skal fokuseres på desktop-opplevelsen. Brukerinteraksjonsmodellen skal bygges om slik at Ubuntu skal fungere godt på alt fra tunge arbeidsstasjoner til de minste, bærbare PC-ene.

Spesiel er målet å gjøre den mobile desktopen så produktiv som mulig, men det vil også fokuseres spesielt på muligheten for å koble seg til Internett over alt ved hjelp av ulike trådløse løsninger. Ibex-navnet er ikke tilfeldig valgt, for tanken er at brukeren av Intrepid Ibex skal kunne streife omkring på samme måten som det geiter gjør.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.