Ubuntu Linux skal fokusere på mobil ytelse

Mobilitet og bærbar produktivitet er blant målene for den niende utgaven av Ubuntu.

Ubuntu Linux skal fokusere på mobil ytelse

Mobilitet og bærbar produktivitet er blant målene for den niende utgaven av Ubuntu.

Ubuntu-general Mark Shuttleworth kunngjorde i går de første planene for den niende utgaven av Linux-distribusjonen Ubuntu på fire år. Denne utgaven, som vil få versjonsnummeret 8.10, skal lanseres i oktober i år. Den vil etterfølge langtidsutgaven «Hardy Heron» (8.04) som nå er funksjonsferdig, og som skal lanseres den 24. april.

Høstens Ubuntu-versjon vil få kallenavnet «Intrepid Ibex», som betyr noe slikt som «fryktløs steinbukk». De detaljerte planene for denne skal utarbeides under en utviklerkonferanse i Praha i mai, men Shuttleworth skriver det skal fokuseres på desktop-opplevelsen. Brukerinteraksjonsmodellen skal bygges om slik at Ubuntu skal fungere godt på alt fra tunge arbeidsstasjoner til de minste, bærbare PC-ene.

Spesiel er målet å gjøre den mobile desktopen så produktiv som mulig, men det vil også fokuseres spesielt på muligheten for å koble seg til Internett over alt ved hjelp av ulike trådløse løsninger. Ibex-navnet er ikke tilfeldig valgt, for tanken er at brukeren av Intrepid Ibex skal kunne streife omkring på samme måten som det geiter gjør.

    Les også:

Til toppen