BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ubuntu-mobilene kommer i år

To leverandører er klare.

Bilde: Ubuntu
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. feb. 2014 - 15:12

Canonical kunngjorde i går at selskapet har inngått avtaler med spanske BQ og kinesiske Meizu om produksjon av smartmobiler basert på Linux-distribusjonen. Til nå har systemet bare vært tilgjengelig for nedlasting og etterinstallasjon på visse Nexus-enheter.

Ifølge Canonical skal de to mobilleverandørene levere de første telefonene i år, basert på det nyeste innen maskinvare. Det skal dreie seg om telefoner i mellomklassen og oppover.

Telefonene skal kunne bestilles på nettet direkte fra Bq, Meizu og ved Ubuntu.com, men trolig også gjennom noen av mobiloperatørene som har bidratt til plattformen. Dette inkluderer Vodafone, EE, T-Mobile USA, Three Group, Deutsche Telekom, Verizon, Telstra og Portugal Telecom.

Brukergrensesnittet til de ulike Ubuntu-telefonene vil baseres på et felles paradigme hvor innhold og tjenester skal være mer sentralt enn apper. Men leverandører og operatører tilbys også store muligheter til å gjøre egne endringer ved hjelp av et spesielt verktøysett, som skal sikre at plattformen ikke blir fragmentert.

Mens Meizu er blant Kinas større mobilleverandører med mer enn 600 egne butikker og et visst fotfeste også i Israel, Russland og Ukraina, har BQ fram til i fjor fokusert på nett- og lesebrett. Selskapet leverte i fjor 1,5 millioner smartmobiler og ble den nest største leverandøren av ulåste smartmobiler i Spania. Selskapet henvender seg først og fremst til spansk- og portugisisktalende markeder.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.